Wat kun je het beste drinken tijdens het afvallen?

Dieet Pro

Afvallen valt niet mee als je het op een gezonde manier wilt doen. Je moet af van die kant en klare maaltijden en starten met het koken van verse en gezonde producten. Het kost je misschien iets meer tijd in de keuken, maar je krijgt er uiteindelijk veel voor terug. Je kunt al vrij snel afvallen door ongezonde verleidingen te laten liggen, maar heb je ook al gedacht aan de dranken die je drinkt op een dag?

Je kunt niet alleen op je voeding letten. Datgene wat je drinkt is net zo belangrijk. Sommige dranken bevatten zelfs evenveel calorieën als een kleine maaltijd. Dat wordt nog weleens onderschat. Enkele bekende voorbeelden zijn frisdranken, vruchtensappen of energiedrankjes die ongezond zijn. Volle melk, chocolademelk of een milkshake bevatten zelfs nog meer calorieën. Afvallen doe je juist door minder calorieën binnen te krijgen dan je verbruikt. Veel van dit soort dranken bezorgen je juist alleen maar calorieën, zonder dat je er iets voor terugkrijgt. Tijd om hier aandacht aan te besteden.

Voedingswaarden

De eerste tip waarmee we beginnen is het kijken op een etiket. Mocht je in de supermarkt lopen en twijfelen over een bepaald drankje, kijk dan eerst naar de voedingswaarden. Op die manier leer je al snel de ongezonde dranken eruit te halen. Het zijn vaak de producten waarvan je het niet verwacht dat ze zoveel suiker of calorieën bevatten. Laat die in het vervolg liggen en probeer je de richten op de gezonde drankjes. Je ziet pas echt afslank resultaten als je naast gezonde voeding, ook verantwoorde keuzes maakt in datgene wat je drinkt.

Water

Laten we beginnen met het bekendste voorbeeld: Water. Zoals bekend bevat water geen calorieën en mag het gedronken worden, zonder dat je erbij aankomt. Het kan erg smaakloos zijn als je frisdrank zoals coca cola gewend bent, maar dat is een kwestie van wennen. Als je eenmaal van dat soort zoetigheid afgekickt bent, ga je water steeds lekkerder vinden. Water is bovendien erg dorstlessend.

Thee

Je kunt water prima vervangen door een kopje thee. Thee heb je in vele verschillende soorten smaken waar vast wel iets tussen zit wat jij ook lekker vind. Het bevat weinig calorieën en vooral als je het drinkt zonder toegevoegde suiker. Het kan lekker smaken met suiker, maar probeer in dat geval de hoeveelheid te beperken. We bevelen groene thee aan, omdat het bewezen de meest gezonde thee soort is. Het versterkt de weerstand en vermindert het risico op allerlei ziektes en kwaaltjes.

Smoothies

Smoothies zijn ideaal voor mensen die s ‘morgens geen hap door de keel krijgen, maar toch iets binnen willen krijgen. Ontbijt is namelijk erg belangrijk als je wilt afvallen. Je spijsvertering wordt opgestart en je krijgt nieuwe energie. Meng wat fruit door de blender met een scheutje water en je hebt een heerlijk gezond drankje.

Over het algemeen bevat een smoothie meer calorieën, maar het compenseert met veel vitamines en mineralen die je lichaam net zo hard nodig heeft. En al helemaal als je wilt afvallen. Groente zoals spinazie of komkommer maakt een smoothie overigens erg verfrissend en gezond!
Wat drink jij tijdens het afvallen en diëten? Laat wat van je horen en geef hieronder een reactie.