Waarom ben ik dik?

Dieet Pro

De vraag “Waarom ben ik dik?” wordt wereldwijd door veel mensen gesteld. Als je denkt dat je de enige bent die dit vraagt dan heb je het mis. Overal ter wereld is overgewicht één van de grootste problemen geworden. Het kan voor veel gezondheidsproblemen zorgen als er niets aan gedaan wordt. Helaas doet niet iedereen er wat aan wat leidt tot een leven met lichamelijke problemen.

Oorzaak en gevolg
Als je wilt weten hoe je wilt afvallen dan is het belangrijk om te weten hoe het kan dat je dik bent geworden. Kijk ook verder in je familie of er meer mensen zijn die dik zijn. Het kan namelijk zo zijn dat het genetisch bepaald is dat je aanleg hebt voor dik worden. Ook al heb je aanleg, dan nog is het niet nodig om dik te worden. Het kan in dat geval wel moeilijker zijn om slank te blijven dan anderen. Dit heeft meer te maken met de invloed van je omgeving dan door je genen.

Calorieën en dik zijn
Waarom ben ik dik? De meeste mensen hebben niet door dat de grootste oorzaak van overgewicht te veel calorieën is. Als je niet weet hoeveel calorieën je binnen krijgt dan zijn het er meestal te veel. Als je vet wilt verbranden dan moet je minder calorieën binnen krijgen dan je lichaam nodig heeft. Kijk op de etiketten van het eten hoeveel calorieën erin zit. Pas op deze manier je eten aan zodat je eten binnen krijgt met minder calorieën.