Start 2016 met een gezonde levensstijl dankzij de maaltijdbox

Dieet Pro

Het jaar 2016 is alweer ruim een maand onderweg. Had jij dit jaar als goede voornemen om wat kilo’s kwijt te raken en een streng dieet te volgen? Maar dreigt dit nu alweer te mislukken? Wellicht dat een maaltijdbox abonnement een toegankelijke manier is om te beginnen met gevarieerd en gezond eten. Maar wat is een maaltijdbox, en waarom zou het mij kunnen helpen met gezonder eten en afvallen? In deze blog vertellen we je er alles over!

Een maaltijdbox is plat gezegd een box bomvol gezonde en gevarieerde ingrediënten waarmee je de meest lekkere én gezonde maaltijden op tafel zet. Nu zijn er ontzettend veel aanbieders, en zijn niet alle aanbieders evenveel gefocust op biologische producten vers van het land. Partijen als HelloFresh en Mathijs Maaltijdbox bieden zeer betaalbare boxen, die vooral inspelen op het gemak van de box. Je vindt bijvoorbeeld voorgesneden groenten. Kijk je naar de wat meer gezonde boxen als Streekbox, Beebox en de Krat, dan zie je dat zij vaker producten vers van het land aanbieden. Bij de Streekbox kun je bijvoorbeeld precies zien bij welke boer jouw komkommer of aardappelen vandaan komen.

Afvallen met een gezonde maaltijdbox

Maar over het algemeen kunnen we wel stellen dat een maaltijdbox abonnement jou kan helpen bij het afvallen! Waarom? Om de reden dat alle aanbieders zeer gevarieerde recepten in hun box stoppen. Je eet door de week zowel aardappelen, rijst, vis, vlees, peulvruchten en meer. En iedereen weet: afvallen en een gezonde levensstijl begint met gevarieerd eten! Daarnaast kun je de foodbox zien als een soort stok achter de deur. Wanneer de box op maandagavond bezorgd wordt, zul je veel minder snel grijpen naar een ongezonde maaltijd als patat of pizza. Je hebt de boodschappen voor de gezonde maaltijd immers al in huis! Daarnaast zijn de recepten uit de verschillende maaltijdboxen dusdanig gemakkelijk te bereiden, dat het helemaal geen straf is om zo’n overheerlijk gerecht op tafel te zetten. Een maaltijdbox werkt overigens ook prima wanneer er (kleine) kinderen mee eten. Vrijwel alle grote aanbieders bieden een zogenaamde familiebox aan waar genoeg ingrediënten inzitten voor jouw hele gezin. Dankzij zo’n familiebox leren de kinderen bovendien kennismaken met voor hen onbekende gerechten en ingrediënten. Erg leerzaam en bovendien gezond voor het kind!

Wil je eerst eens kennismaken met een maaltijdbox, voordat je overstapt op een abonnement? Veel leveranciers zoals HelloFresh en Mathijs bieden een speciale proefbox zodat je box eerst eens eenmalig uit kunt proberen. Voor zo’n eerste box vind je op het internet tal van aantrekkelijke kortingscodes waardoor je heel voordelig eens kunt kijken of het iets voor jou is! Op maaltijdbox.net vind je actuele reviews, ervaringen, kortingscodes en het complete aanbod! Neem gerust eens een kijkje om te zien welke foodbox past bij jouw levensstijl!