Positief denken tijdens afvallen

Dieet Pro

Het belangrijkste van afvallen is dat je positief moet denken. Afvallen is niet makkelijk. Afvallen kan ook niet snel gedaan worden. Als je snelle resultaten verwacht dan raak je al snel gefrustreerd omdat het allemaal niet snel genoeg gaat. Verwacht niet dat je binnen een week het perfecte lichaam bereikt. Dat vereist inzet en doorzettingsvermogen. Afvallen gaat over het aanpassen van je leefstijl en het maken van gezonde keuzes. Deze keuzes maak je elke dag. Het is belangrijk dat je begrijpt dat afvallen resultaat levert op een lange termijn.

Hoe snel moet ik afvallen?
Het ideale verlies van gewicht per week is een halve kilo. Als je op deze snelheid gewicht afvalt dan is het veilig, effectief en meestal ook permanent. Je kunt het dan ook uitrekenen. Je bent een jaar aan het afvallen als je 26 kilo wilt kwijtraken. Als je afvalt op dit tempo dan kan het frustraties teweeg brengen. Er zullen ook ongetwijfeld dagen zijn dat je weer wat zwaarder bent geworden. Dit is bijna niet te voorkomen. Dit hoort er allemaal bij. Het is ook geen reden om je direct zorgen te maken. Geduld is een schone zaak, helemaal als het om afvallen gaat.

Accepteer dat je niet perfect zult zijn, ook niet als je je streefgewicht bereikt hebt. Er zijn maar weinig mensen die zichzelf perfect vinden. Ook al verlies je veel kilo’s, voor jezelf is het toch nooit goed genoeg. Het is ook niet erg om een keer een dag te cheaten. Dat kan iedereen gebeuren. Maak het niet te moeilijk voor jezelf. Als je maar direct weer overgaat tot het volgen van het dieet is dat geen probleem. Als je je doel wilt bereiken dan is positief denken essentieel.