Hoe ontstaat overgewicht?

Dieet Pro

Overgewicht ontstaat als je voor een langere tijd meer voeding binnenkrijgt dan je verbruikt. Er ontstaat dan een calorie-overschot. De balans van je lichaam en het verbruik van energie is dan niet gelijk. Als je meer energie binnenkrijgt dan je verbruikt kom je aan in gewicht. Het is ook mogelijk dat je minder actief wordt en hierdoor minder verbruikt dan normaal. Ook dan is het mogelijk om in gewicht aan te komen.

Analyseer je gewoontes
Het is belangrijk om voor jezelf uit te zoeken hoe het overgewicht is ontstaan. Alleen dan is het mogelijk om er iets aan te doen. Als je slechte eetgewoontes hebt dan kun je deze veranderen naar goede gewoontes. Heb je bijvoorbeeld altijd veel honger en neem je een tweede bord bij het avondeten? Neem er dan maar één. Heb je een tijdje niet meer gesport toen je aankwam in gewicht? Probeer het sporten weer op te pakken. Heb je veel stress gehad en tijdens emotionele buien gegeten? Zorg er dan voor dat dit niet weer gebeurt.

Door de slechte gewoontes te verbannen uit je leven kun je overwicht aanpakken en er iets aan doen. Overgewicht is niet gezond. Daar moet je wat aan doen. Doe het niet voor anderen maar voor jezelf. Je voelt je er fitter door en bewegen gaat dan weer zonder moeite. Je hebt meer energie en je zult zien dat het leven er weer wat beter uitziet als je gezonder leeft.