De beste manier om slechte eetgewoontes aan te passen

Dieet Pro

Als je de slechte eetgewoontes wilt veranderen dan is het belangrijk om het langzaam te doen. Het is moeilijk vol te houden als je alles direct ineens wilt doen. Daarom is het slim om het stapsgewijs te doen met maar één kleine verandering per keer. Drink je je koffie altijd met melk en suiker? Stop er dan mee en drink alleen zwarte koffie of water. Als dit goed gaat dan pas je het volgende aan in je eetpatroon.

Dit kan bijvoorbeeld de snack zijn bij de tv ’s avonds. Vervang het stuk chocolade of de zak chips voor iets gezonds zoals een perzik of een appel. Fruit is de gezonde snack of tussendoortje voor veel personen. Als je deze verandering kunt doorvoeren dan ben je klaar voor het volgende onderdeel in het aanpassen de slechte gewoontes. Zo ga je door tot er niets meer te veranderen valt. Het betekent niet dat dat je altijd hetzelfde moet eten natuurlijk. Variatie is ook belangrijk voor een gezond dieet.

Zoals je kunt zien is het niet nodig om direct je gehele eetpatroon om te gooien. Wie dat doet komt daar ook al snel op terug. Het is gewoon te moeilijk om al deze veranderingen tegelijk door te voeren. Zo geef je je lichaam ook niet de tijd om zich aan te passen aan het gezondere eten. Door steeds gezonder te eten leer je ook steeds meer over een gezond eetpatroon. Dit komt je kennis ten opzichte van voeding ten goede en uiteindelijk ook je gezondheid.