Afvallen en ontspannen tegelijk dankzij Yoga

Dieet Pro

Yoga is een goede manier om tot rust te komen en daardoor neemt ook de stress af, dat is inmiddels bekend buiten Azië. Echter is het nog niet zo bekend dat Yoga ook een bijzonder goede manier is om af te vallen. Daarnaast is het vanwege de vaak geringe beweging die mensen die willen afvallen krijgen de beste manier om te beginnen met afvallen.

Calorieverbranding

Bij een gemiddelde Yoga-oefening worden er ongeveer 260 calorieën per uur verbrand. Dit zou je kunnen vergelijke met een uur wandelen. Overigens duurt een Yoga-oefening die 260 calorieën verbrand ook een uur. Dit betekent dat er wel effectievere manieren zijn om calorieën te verbranden, maar die manieren hebben niet de extra positieve effecten die Yoga wel heeft.

Stressvermindering

Zoals al bekend en aangegeven hierboven heeft Yoga ook een stress-reducerende werking. Veel mensen hebben last van nare gewoontes wanneer zij gestrest zijn. Ze gaan dan bijvoorbeeld een sigaret roken of heel veel eten. En heel veel eten werkt niet echt goed bij het afvallen. Daarnaast voel je je ook beter als je minder stress hebt. Je zelfvertrouwen zal stijgen en je zal vrolijker in het leven staan waardoor het makkelijker is om je in te zetten voor een grote verandering in je leven zoals afvallen.

Ademhaling

Met Yoga leer je om zowel dieper als langzamer adem te halen waardoor er meer zuurstof in de longen wordt opgenomen. Door deze hogere mate van zuurstof ontspant het lichaam meer. Vanwege een verlaagd stressgehalte zal de verbranding van vet efficiënter gaan verlopen. De betere ademhaling zorgt ook voor een betere conditie. Een betere conditie zorgt er weer voor dat je het langer kan volhouden en dit geeft weer extra motivatie. Op deze manier heeft elk positief effect weer een positief effect op het volgende waardoor je maar blijf stijgen. Uiteindelijk heeft al dit positivisme onder andere tot gevolg dat het afvallen beter verloopt.

Dus zorg ervoor dat je goede kleding hebt die lekker zit, een goede yogamat en een positieve instelling zodat je kan afvallen en ontspannen tegelijk.