Waarom een foamroller gebruiken met afvallen

Dieet Pro

Als je de keuze hebt gemaakt dat je wilt gaan afvallen en een gezondere levensstijl wilt aanhouden hoort hier natuurlijk regelmatig sporten bij. Het aller laatste wat je wilt is dat het sporten verhindert wordt door vervelende blessures of vastzittende spieren. Voor het los en soepel maken van spiergroepen is een foamroller ideaal. Je kunt allerlei spieren ermee masseren. Of dit nu je nekspieren zijn, je bovenbenen of je kuiten. Voor al deze spieren is een foam roller ideaal.

Soorten foamrollers

Er zijn diverse foamrollers verkrijgbaar. Deze variëren van klein tot groot en van hard tot zacht. Harde foamrollers zijn het minst aangenaam, maar hier kun je wel de beste resultaten mee behalen. We raden je dan ook aan om zo’n foamroller te kopen. Indien deze harde foamroller niet aangenaam is, kun je kijken naar een zachtere uitvoering.

Het gebruik

Door het gebruik van een foamroller kun je triggerpoints in spieren verwijderen. De flexibiliteit en mobiliteit van de spieren zal hierdoor toenemen. Het zorgt onder meer voor een goed herstel van de spieren, stijfheid van de spieren wordt voorkomen, de doorbloeding wordt verbeterd. Het is bovendien een goedkoop alternatief voor een massage bij een professional. Om blessures te voorkomen is een foamroller het ideale instrument.

Als je regelmatig naar een masseur gaat weet je dat dit een fikse uitgave kan zijn. Je kunt dit geld zelf houden en hierop besparen door een foamroller te kopen. Dit bespaart veel geld en is ideaal voor zelfmassage. Je kunt er eenvoudig je training mee afsluiten of het juist gebruiken als een warming up.

Bekijk voor meer informatie Hypertrophyfoamroller.nl