Redenen om af te vallen

Dieet Pro

Mensen willen om verschillende redenen afvallen. Voor de één is het uiterlijk belangrijk terwijl de ander een betere gezondheid wil. Het komt ook vaak van de huisarts dat er afgevallen moet worden. Via de huisarts kun je afvallen met de hulp van een diëtist of een obesitas hulpinstelling zoals Obesitas Kliniek Novarum. Iemand kan ook afvallen om zich fitter en levendiger te voelen. Een gezonder lichaam heeft veel voordelen. Een combinatie van deze redenen is ook mogelijk.

Uiterlijk

Het uiterlijk is voor veel mensen het belangrijkste. Op een dag beseffen ze dat ze wel heel veel zijn aangekomen. Dit is meestal rond de zomer wanneer er minder kleren gedragen worden. Het lichaam ziet er niet meer zo strak uit en het buikje is weer wat meer geworden. Dit komt bij veel mensen voor. Het eetpatroon van veel mensen is niet zoals het hoort. Hierdoor is het moeilijk om op gewicht te blijven

Zelfvertrouwen

Als iemand overgewicht heeft dan is dit meestal niet goed voor het zelfvertrouwen. Een persoon die op een normaal gewicht zit heeft doorgaans een beter zelfvertrouwen. Voor veel mensen met overgewicht betekent het overgewicht dat ze minder aantrekkelijk zijn. Dit heeft als gevolg dat deze personen depressief raken en stress hebben. Dit zorgt er weer voor dat de personen meer gaan eten.

Gezondheid

Een belangrijke reden voor mensen om af te vallen is de gezondheid. Overgewicht is slecht voor het lichaam. Het voedingspatroon dat overgewicht veroorzaakt geeft vele gezondheidsproblemen. Dit kan bijvoorbeeld diabetes type 2 zijn of vernauwde bloedvaten. Vernauwde bloedvaten zorgen voor een hogere bloeddruk en een slechte doorbloeding.

Bewegen

Personen met overgewicht zijn over het algemeen niet fit. Het lichaam heeft meer moeite om te bewegen. Het lichaam is immers ook zwaarder. Mensen met overgewicht hebben daarnaast vaak pijnlijke gewrichten. Dit zijn vaak pijnlijke knieën. Problemen met de onderrug komen ook vaak voor bij personen met overgewicht.